Nieuwe toepassingsmogelijkheden voor gerecycled kunststof

26 juni 2018

Nieuwe toepassingsmogelijkheden voor gerecycled kunststof
Pascal is momenteel gedetacheerd bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken als projectleider voor het programma ‘Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof’. Dit programma daagt marktpartijen uit om met innovatieve voorstellen voor het vergroten van de toepassingsmogelijkheden voor gerecycled kunststof producten te komen en deze in een pilot verder vorm te geven.

Fotograaf: Guus Schoonewille

De beste pilots ontvangen inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75.000 euro om hun idee uit te voeren en waar mogelijk op te schalen.

Hoewel dit niet een typische 5plus1-opdracht is (met vaak een psychologische en beleidsmatig focus), is het zeker een project dat past bij onze passies, ambitie, expertises en werkzaamheden. De kern van de opgave is namelijk: Hoe kun je barrières voor verduurzaming wegnemen, partijen hiervoor bij elkaar brengen om zo uiteindelijk te komen tot concrete acties en resultaat?  En hoe kun je vanuit een meer ‘systeemgericht’ programma zo optimaal mogelijk hieraan bijdragen, waarbij de interactie met de doelgroep / benodigde (markt)partijen centraal staat.  

Meer informatie over dit programma?

Het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof wordt uitgevoerd door het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Rijkswaterstaat (RWS). Als u meer wilt weten over dit programma en / of u heeft goede ideeën voor een pilot neem dan contact op met Pascal.  U kunt ook meer informatie vinden op www.kunststofhergebruiken.nl.


Tags: duurzaamheid