Samenwerking met Nyenrode ‘Energie vriendelijk Renoveren’

28 juli 2015

default
Energie Vriendelijk Renoveren. 5plus1 werkt mee aan een collegereeks : succesfactoren van energievriendelijk Energie Vriendelijk Renoveren.

De praktijk laat zien dat het behalen van hoge ambities op energiegebied bij renovatieprojecten in de woningbouw niet eenvoudig is. Natuurlijk moet er sprake zijn van goede techniek en sluitende business cases maar er is vaak meer nodig om een project te laten slagen. Nyenrode Business Universiteit heeft een collegereeks ontwikkeld die tot doel heeft u te helpen binnen de complexiteit van deze opgave uw weg te vinden en u te helpen nieuwe competenties te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan uw succes. Elke college bestaat uit een lezingendeel waarbij diep op een vaak onderbelicht aspect van de opgave wordt ingegaan en een interactief deel waarin uw eigen vraagstukken uit de praktijk nadrukkelijk aan de orde komen. Ervaren specialisten, waaronder wij als 5plus1,  gaan met u aan de slag en bieden u zowel wetenschappelijk onderbouwde beschouwingen als de praktische consequenties en afgeleide bouwstenen daarvan waar u direct mee aan de slag kunt.

College 4 Bewoners over de streep

Daan Overeem en Niels Götz, marketing- en communicatiedeskundigen, gespecialiseerd in marketingpsychologie en zeer ervaren in bewonerscommunicatie bij energievriendelijk renoveren.Veel woningeigenaren nemen zich voor om energiebesparende maatregelen te nemen. Vaak komt er echter iets tussen wat meer urgent is (kapotte wasmachine) of leuker (de nieuwste tablet) om geld aan uit te geven. Dit college draait erom bewoners te helpen hun voornemens ook echt uit te voeren. Onder andere door de koppeling te leggen met dat wat ze meer bezig houdt en te voorzien in prikkels die ze ‘over de streep’ helpen. Vanuit een mix van theoretische kennis en praktijkervaring maakt u kennis met, soms onbewust aanwezige, bewonersmotieven, prikkels die hun succes bewezen hebben en manieren om urgentie te creëren.

Informatie en aanmelding

Voor vragen over het programma kunt u contact opnemen met Anke van Hal:
06 517 546 77
a.vanhal@nyenrode.nl
www.executiveeducation.nl/ser

Tijd en locatie

Nyenrode Business Universiteit
T.a.v. A. van Hal
Postbus 130
3620 AC Breukelen

De colleges worden op maandagen gegeven op Nyenrode Business Universiteit. Ze starten om 16.00h en eindigen omstreeks 19.30h. Tussentijds krijgt u een maaltijd aangeboden. Door de gunstige tijden reist u filevrij en zijn de colleges goed te combineren met uw werk.